In Spa heeft Cécric Cherain de tweede manche van het Belgian Rally Championship gewonnen. De 35-jarige Waal neemt meteen ook de leiding in het Belgische rallykampioenschap, na een tweede plek in de Haspengouw en dus nu de zege in Spa. Voor Cherain is het de eerste zege in het BK sinds zijn overwinning in de East Belgian Rally in 2016. Het is meteen ook de eerste zege van Skoda dit seizoen. Met Adrian Fernemont en Ghislain de Mevius op twee en drie kent Spa een volledig Skoda-podium.

24 proeven lang heerste Cécric Cherain in zijn Skoda van SXM Compétition. Getuige, de sympathieke Waal won maar liefst 14 van die 24 moeilijke proeven en enkel Princen kon heel even de indruk wekken Cherain te bedreigen. De Limburgse kampioen ging in zijn BMA VW Polo echter in de fout in de zesde proef en meteen was het verhaal van de winnaar van de Haspengouw over. Chérain pakte de Spa Rallye verstandig aan, controleerde op de tweede dag en mag zijn naam inschrijven op de erelijst van een overigens erg zware editie. De regen teisterde de Ardennen en ook op zondag waren de omstandigheden bij momenten dantesk.

Achter Chérain werden Adrian Fernemont (6 Kp’s) en Ghislain de Mevius (1 KP) dus knap tweede en derde, beide ook in een Skoda en zo werpen ook zij zich op als titelkandidaten. de Mevius wipt zelfs over Princen naar de tweede plaats in het Belgian Rally Championship. In de kopgroep van het kampioenschap vinden we verrassend ook Grégoire Munster, één punt voor Princen. Munster werd in Spa zevende algemeen en winnaar in RC4 met de ‘kleine’ voorwielaangedreven Open Adam.

Achter het koptrio reed Patrick Snijers een uiterst regelmatig wedstrijd, met een vierde stek en een eerste scratch met de BMA VW Polo als resultaat, voor Joachim Wagemans (Peugeot) en de snelste Porsche, die van Pascal Gaban. Timo van der Marel werd in een Opel Adam achtste, twee seconden achter Munster, van een schitterend duel gesproken.

Resultaten van de protagonisten krijgt u later. De volgende wedstrijd van het Belgian Rally Championship is de TAC in Tielt op 13 april.