De WRC-kalender ondergaat aardig wat verandering. Dit jaar al werd Chili aan het programma toegevoegd (9-12 mei), volgend jaar lijkt Japan aan de beurt te zijn. Ook Canada en Estland behoren tot de kanshebbers.

De organisatoren van het WRC willen nog mondialer gaan met de sport, liefst zo snel mogelijk als het van hen afhangt. Een verhuis naar, Azië, Noord-Amerika of zelfs Afrika moet daarbij helpen. Canada is een van de voornaamste kandidaten de komende jaren. Bovendien kan een rally in Noord-Amerika voor wat extra sneeuwpret zorgen. Vraag is wel of een Europese rally hiervoor moet plaatsmaken.

Zweden en Sardinië in gevaar?

Binnen vijf jaar kan de rally van Canada, gabaseerd in Ottawa, mogelijks op de kalender verschijnen. Ook in Quebec en Ontario kunnen proeven doorgaan. De organisatoren beloven alvast echte wintercondities, maar dan zal dat toch in de dezelfde periode als de rally van Zweden moeten zijn.

Zweden leek als enige sneeuwrally vrij sterk in zijn schoenen te staan, maar zekerheid is er nooit. Vooral omdat sneeuw, of beter een gebrek eraan, de laatste jaren het probleem was in het diepe noorden. Als Zweden toch kan blijven, dan lijkt Sardinië het kind van de rekening te worden.

Ook Estland is een optie in de toekomst. Een officiële kandidatuur is er nog niet, maar de thuishaven van WK-leider Ott Tänak maakte wel al budget vrij voor een promotiecampagne. Momenteel gaat de rally van Estland door in de zomer (12-14 juli).