Afgelopen weekend waren de Toyota al fenomenaal op het circuit in Sebring, nu breien ze daar gewoon een verlengstuk aan. Zowel in de eerste als in de tweede vrije training bleken ze met voorsprong de snelste.

De crew van de TS050 Hybrid #8, Buemi-Alonso-Nakajima, nam de eerste vrije training voor hun rekening. In de tweede sessie deed Toyota #7 van Conway-Kobayashi-Lopez nog beter. Geen enkele andere wagen kon binnen dezelfde seconde van de Toyota eindigen. Alleen de BR Engineering BR1-AER van SMP Racing konden enigszins een vuist maken in FP2.

In LMP2 deed Racing Team Nederland (Van Eerd-Van der Garde-De Vries) het uitstekend met een snelste tijd in FP1. Hun Dallara P217 #29 kon in de tweede vrije training dat resultaat niet herhalen, toen deed de Jackie Chan DC Racing #38 (Tung-Richelmi-Aubry) nog beter.

Ook Aston Martin top

LMGTE Pro was dan weer de speeltuin van Aston Martin Racing. Zij zetten met de Vantage AMR #97 (Lynn-Martin) beide snelste tijden neer. Ook in de LMGTE AM deed ze het goed. Daar zette de Vantage #98 (Dalla Lana-Lamy-Lauda) in de eerste sessie de beste tijd neer. FP2 ging dan weer naar de Porsche RSR #86 van Gulf racing. (Wainwright-Barker-Preining).

Vanavond zijn de laatste vrije testen, vannacht volgt de kwalificatie.

Bron: FIA: Vrije training 1

Bron: FIA: Vrije Training 2