Twee op twee voor Maxime Martin en Aston Martin Racing tijdens de afgelopen vrije trainingen in Sebring. De Belgische fabrieksrijder van het Britse merk kon samen met zijn teamgenoot Alex Lynn in beide sessies van het GTE Pro de snelste tijd laten noteren.

De Noord-Amerikaanse ronde van het WEC ligt Aston Martin wel. Op het Circuit of the Americas in Austin kon het team al drie keer de dubbele zege, GTE Pro en GTE Am, binnenhalen (2013, 2014, 2016). Iets wat ze nu in Sebring maar al te graag opnieuw willen doen.

Fantastisch circuit

De laatste keer dat Maxime Martin in Sebring racete, was in 2013. Nu wil de Belg opnieuw voor een goed resultaat gaan op de vroegere luchtmachtbasis in Florida. “Ik kijk enorm uit naar dit circuit. Het is zeker speciaal maar toch blijft het iets van een klassiek Amerikaans parcours hebben. Dat maakt het des te leuker.”

“Na de overwinning van de Vantage GTE in Shangai staan we als team goed in de algemene notering. Dat moeten we behouden. In de race zelf hoop ik op een mooie strijd. Voor veel mensen zal dit circuit een nieuwe ervaring zijn, een extra factor in de race.”

Aan de Vantage AMR #97 van de Belgische piloot zal het dit weekend niet liggen. Aston Martin presteerde sterk de afgelopen wedstrijden en ook nu toonden ze zich in de vrije trainingen de beste. Maxime Martin zette in FP1 de snelste tijd neer. In FP2 deed zijn teamgenoot Alex Lynn dat kunstje over.