Door een technisch probleem moesten Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe in de Rally van Haspengouw al heel snel de strijd staken. Daarom werken ze zaterdag en zondag de Herock Spa Rally af, aan het stuur van de Citroën C3 R5 in de kleuren van het RACB National Team. Een uitstekende opwarmer voor de Tour de Corse aan het eind van deze maand.

In de oorspronkelijke planning voor het seizoen 2019 stond er voor Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe geen deelname aan de tweede manche van het Belgische rallykampioenschap. Een te vroege opgave tijdens de openingsmanche noopte het rijdersduo van het RACB National Team er echter toe om hun zwart-geel- rode Citroën C3 R5 in te schrijven voor de Spa Rally.

Ik kijk er nu al naar uit om aan de start van deze rallyklassieker te staan”, stelt een enthousiaste Guillaume de Mévius. “Ook al omdat het parcours sinds vorig jaar danig veranderd is. In de mooie streek rond Spa krijgen we enkele échte, mooie chronoritten voorgeschoteld.” Net zoals in Landen komen Guillaume en Martijn in Spa aan de start met de bedoeling wedstrijdritme op te doen, met het oog op hun volgende afspraak in het wereldkampioenschap.

Niets beter dan een wedstrijd om een wedstrijd voor te bereiden”, grapt de rijder van de Citroën C3 R5. “Dit jaar is ons programma opgebouwd rond enkele manches van het wereldkampioenschap. Omdat er tussen de Monte Carlo en de Tour de Corse twee maandne liggen, willen we in Spa opnieuw vertrouwd worden met het besturen van een R5. Ons doel is hetzelfde als in Landen: aan het stuur van de Citroën kilometers afmalen. Onze deelname aan de Herock Spa Rally is des te meer te verantwoorden door het feit dat het parcours in de Ardennen enkele raakpunten toont met de proeven op het Franse eiland. Uiteraard is er in Corsica meer grip en zijn er meer bochten, maar bij ons kunnen we wel onze reflexen op soms heel smalle en bochtige stroken wat aanscherpen. En dan wil ik het nog niet hebben over de immer wijzigende grip en de vettige wegen die de weergoden ons zeker zullen voorschotelen. Indien we eventueel naar een podiumplaats zouden kunnen rijden, dan zullen we het zeker niet laten.

Dit jaar wordt de Spa over twee dagen afgewerkt. Zaterdag krijgen de deelnemers tussen 8u en 20u30 12 KP’s voorgeschoteld. Op zondag staan er tussen 8u en 18u twaalf andere op het programma, goed voor in totaal 206,69 km. tegen de klok.