Bathurst staat opnieuw een stapje dichter bij het realiseren van een tweede circuit. De Australische overheid maakte onlangs een extra investering vrij voor de mythische racebaan.

Wie Bathurst hoort, denkt automatisch aan Mount Panorama Circuit, thuishaven van onder andere de Bathurst 1000 en de 12 Uur van Bathurst. Mogelijks mogen we binnen enkele jaren een nieuw parcours verwelkomen, dat naast het bestaande circuit zal gebouwd worden.

De overheid investeerde reeds 10 miljoen Australische dollar in het project, nu voegt ze daar nog wat extra kapitaal aan toe, in totaal goed voor 12,5 miljoen Australische dollar (7,8 miljoen euro).

New South Wales, de regio waar het circuit gelegen is, investeert waarschijnlijk nog eens 15 miljoen Australische dollar extra. De totale kost van het complex ligt naar schatting op 50 miljoen Australische dollar (31,3 miljoen euro).