De racedirecteur in de Formule 1, Charlie Whiting, is overleden. Dat heeft FIA-president Jean Todt laten weten. Hij werd 66 jaar. Whiting was verantwoordelijk voor alle activiteiten on track gedurende een raceweekend, inclusief veiligheid, start van de race en het toezicht op de regels sinds 1997.

“Tot mijn grote droevenis heb ik kennisgenomen van het overlijden van Charlie. Charlie Whiting was een fantastische racedirecteur en een uniek persoon in de Formule 1. De Formule 1 heeft met Charlie een trouwe vriend en een charismatische ambassadeur verloren. Mijn gedachten, die van de FIA en de complete autosportgemeenschap gaan uit naar zijn familie, vrienden en alle Formule 1-liefhebbers.” aldus Todt.

Charlie Whiting overleed donderdagochtend (lokale tijd) in zijn hotelkamer in Melbourne aan de vooravond van de Australische Grand Prix. Hij werd getroffen door een longembolie.