Na de vrijgave van de lijst van permanente rijders voor het WK Rallycross 2019 werd vandaag de lijst vrijgegeven voor het FIA Europese kampioenschap rallycross.

De klasse Touringcars was afgelopen jaar voor het laatst te zien in het Europese kampioenschap waarbij onze landgenoot Steve Volders zich de laatste kampioen mag noemen. Nu zijn er nog de klassen Supercars en Super1600 waarbij een Europese titel in de wacht gesleept kan worden.

In de klasse Supercars zien we 13 namen maar meteen vermeldde IMG erbij dat een aantal rijders reeds te kennen gaven elke wedstrijd apart in te schrijven. De belangrijkste naam die we op de lijst, zonder Belgen overigens, terugvinden is die van de Zweed Robin Larsson die zal aantreden met een ex-EKS Audi S1. Die wagen wordt nu onder handen genomen door JC Raceteknik. Larsson werd in 2014 reeds Europees kampioen, toen ook met een Audi.

De drukst bevolkte klasse is die van de Super1600-rijders waarbij we 23 inschrijvingen zien. Daarbij vallen de vijf Audi A1 op die worden gebouwd en onderhouden bij Volland Racing van de Duitser Rolf Volland. De runner-up van vorig jaar, de Rus Aydar Nuriev, is alvast één van de kandidaten om Rokas Baciuska op te volgen. Die laatste rijdt dit jaar in het WK voor ES Motorsport met de Skoda Fabia.