Zijn leerschool in het BRDC British F3 Championship gaat verder voor Ulysse De Pauw. Onze 17-jarige landgenoot, die uitkomt in de kleuren van de “Club des V”, kon zijn bolide aan de tand voelen op Donington Park, en mocht dinsdag op Silverstone zijn Tatuus-Cosworth rijden op een volledige testdag.

Op een natgeregende piste kon Ulysse zich meten met drie rijders die als favorieten voor het kampioenschap staan aangegeven. Hij verbeterde gestaag en was de hele tijd in de top 3 te vinden. Uiteindelijk zette hij de beste chrono van de sessie met 2’14″08! Bij Douglas Motorsport, waar men benevens twee mecaniciens voor de gelegenheid een coach, een ingenieur voor op de baan en een ingenieur voor de setup had meegebracht, toonden ze zich tevreden.

Ook de aankleding van de wagen is ondertussen gekend (zie afbeelding) en op 19 en 20 maart zal Ulysse nog twee bijkomende testdagen afwerken op het circuit van Spa-Francorchamps.