Het was een intensieve tweedaagse voor de 47 Blancpainwagens tijdens de testen op Paul Ricard. Meer dan 30 teams zakten naar Zuid-Frankrijk af om er het seizoen op gang te schieten.

De testdagen vonden plaats onder een stralende zon. Ideale omstandigheden dus en daar profiteerden de piloten van. Sommige rijders legden zelfs meer dan 300 ronden af op het 5,8 km-lange circuit.

Marciello met statement

De snelste tijd kwam op naam van Marco Bonanomi. 1 minuut 52,765 seconden zette hij neer in zijn Honda NSX GT3. Raffaele Marciello, Blancpain GT-kampioen, volgde kortbij in zijn Mercedes-AMG GT3 met een ronde van 1 minuut 52,801 seconden.

Ook op drie vonden we een Mercedes terug, met name die van Maro engel uit het Black Falcon Mercedes-AMG-team. Zij verdedigen dit jaar hun constructeurstitel in de Endurance Cup. De laatste die binnen de kaap van de 1 min53 sec kon blijven, was de Porsche van Dennis Olsen.

Ruim deelnemersveld

Veel nieuw materiaal ook om in Le Castellet uit te testen. Zo komen verschillende teams dit jaar aan de start met de nieuwe Lamborghini Huracan GT3. Onder hen Barwell Motorsport, dat bijna 600 rondes aflegde met hun twee nieuwe stieren. Ook de nieuwe Audi R8 LMS EVO werden grondig op de proef gesteld. Dit jaar komen liefst 49 wagens aan de start van het seizoen. 24 bolides rijden ook het volledige programma van de  Blancpain GT World Challenge Europe. Over een maand begint de actie in Italië, met op 13 en 14 april een Endurance Cup race van drie uur in Monza.