Dit weekend is er mooie autosport in alle uithoeken van de wereld. Uiteraard start in Melbourne, Australië, het F1-seizoen. Of Mercedes meer concurrentie zal krijgen van Red Bull en vooral Ferrari is nog maar de vraag. Overigens is het ook uitkijken naar wat Renault vermag en mogelijk sluit ook McLaren weer bij de (sub)top aan. Belgen zijn er in de F1 uiteraard niet meer…

In eigen land is er uiteraard de Rally van Spa, met start op zaterdag en finish op zondag in de waterstad in de Ardennen. Dat laatste mag u overigens letterlijk nemen, want de weergoden zijn blijkbaar erg nukkig… Spektakel verzekerd dus, maar vergeet wel uw regenkledij niet.

In Sebring is er dan weer FIA WEC en IMSA met respectievelijk Maxime Martin en Laurens Vanthoor.

In Thailand is er op het circuit van Buriram het tweede wedstrijdweekend van het World Superbike wereldkampioenschap, waarbij onze landgenoot Loris Cresson met zijn Kallio Yamaha opnieuw in actie komt in de categorie “Supersport”