De Rallysprint van Moorslede kreeg voor zijn 18de editie meer dan zijn deel aan hommeles! De organisatie van Autoclub Dadizele diende het parcours tweemaal om te leiden maar slaagden er tenslotte in om de Rallysprint tot een geod einde te brengen. Een mooi einde want Gunther Monnens zorgde in de Skoda Fabia R5 voor een thuiszege van navigator Nick Degryse!

Regen en wind waren voorspeld maar bij de eerste passage op zondagochtend leek alles in zijn plooi te vallen Gunther Monnens (Skoda Fabia R5) nam zoals verwacht de leiding, gevolgd door de Evo X van Bécaert (ook een beetje zoals verwacht) en de Subaru van Xavier Beel. Op de tweede passage echter ramde de Renault Clio van Christoph Pittellioen en Thijs Ozeel echter een elektriciteitspaal. De organisatie neutraliseerde de proef en legde voor de derde passage een omleiding in. Maar de schaapjes waren nog niet op het droge want ondertussen had een stevige stormwind de kop opgestoken en de vlagen dreigden het dak van een schuur op de baan te blazen. Opnieuw moest Autoclub Dadizele het parcours aanpassen maar door een goede samenwerking met burgemeester Vergote en de plaatselijke politiecommissaris kon een nieuw parcours snel worden vrijgegeven.

Het was dan op een quasi gehalveerde omloop dat de deelnemers de rally verder afwerkten. Dat bracht geen verrassingen meer voorin waar Limburger Gunther Monnens de zege pakte, met navigator en Moorsledenaar Nick Degryse die zo eindelijk eens zijn thuiszege pakte. “Een droom van mij, al van sedert ik navigator werd, om hier eens te kunnen winnen”, aldus Nick. De tweede plaats was voor Steve Bécaert (Evo), derde werd Xavier Beel (Subaru). Bij de Historics was de zege voor Heestertnaar Paul Lietaer, op weg met zijn nieuwe Ford Escort, en in de lichtere Divisie 1-2 won Stefaan T’Joens uit Bossuyt bij Spiere-Helkijn op een Evo X.

(foto’s: L.Deschuyttere)