De 50ste E-prix was er een in mineur voor Mahindra Racing. Beide rijders moesten vroegtijdig de race verlaten na een crash. Onze landgenoot Jérôme d’Ambrosio is ook leider af in het klassement.

Al van bij de kwalificaties verliep het stroef voor Mahindra. Zowel Pascal Wehrlein als Jérôme d’Ambrosio raakten niet verder dan de elfde en dus laatste startrij. In de race zelf hadden ze dus heel wat goed te maken. Tijdens ronde twee ging het echter mis toen GEOX Dragon-rijder Felipe Nasr zich vlak voor hen in de muur boorde. Beide piloten konden geen kant op en moesten de strijd staken.

Fout van Geox Dragon

D’Ambrosio was achteraf niet te spreken over de crash van Nasr. “Het was duidelijk dat er met de Dragon iets scheelde, er kwam zelfs rook vrij uit de wagen. Zijn team moest hem absoluut binnen geroepen hebben. Door dat niet te doen hebben ze naar mijn mening een gevaarlijke crash veroorzaakt.”

“Dit is natuurlijk jammer. We wisten dat in deze condities veel goed te maken zou zijn na incidenten, maar spijtig genoeg hadden we zelf tegenslag. Hopelijk kunnen we dit zo snel mogelijk achter ons laten en focussen op de volgende race.”

Ondanks zijn opgave staat d’Ambrosio wel nog altijd tweede in de stand, op slechts één punt van leider Sam Bird. Mahindra zakt naar plaats drie in het constructeurskampioenschap. Op 23 maart is er de volgende E-Prix in het Chinese Sanya.