We naderen midden maart en dan is het weer de beurt aan Autoclub Dadizele om uit te pakken met de Rallysprint van Moorslede. Noteert u zondag 10 maart als startschot van een lang seizoen in VAS regionale rally.

De “Rallysprint van Moorslede” blijft trouw aan zijn concept. Vier passages over de gekende klassementsproef van iets meer dan 10 kilometer in en om Dadizele, een deel van Moorslede. Een geliefde proef bij de regionale rallyrijders want het geeft iedereen vroeg op het seizoen de kans om het herstelde, opgeblonken of nieuwe materiaal de sporen te geven in een heuse competitie terwijl de langere servicetijd tussen de passages ervoor zorgt dat afstellingen, kinderziektes en pech ter plaatse kunnen worden verholpen! Een levensechte testsessie als het ware.

Opnieuw ligt de Rallysprint van Moorslede in rechtstreekse concurrentie met die andere grote regionale rally, maar dan over de taalgrens in Hannuit. Dat heeft zijn weerslag voor bepaalde inschrijvingen. Toch even opmerken dat Jean-Louis Deroeck en Jean-Pierre Blaton, beiden van de “Motor Club van Hannuit”, wel hun Porsche aan de start brengen in…Moorslede!

Eén absolute topper valt er te noteren: Gunther Monnens die vergezeld van Moorsledenaar Nick Degryse aan de start zal staan met een Skoda Fabia R5. Hij is dan ook de gedoodverfde favoriet voor de zege in deze editie 2019. Achter hem moeten we voor de podiumplaatsen vissen in het peloton aan Mitsubishi Lancer Evo wagens, met voorop Steve Bécaert en thuisrijder Bert Coene, beiden in goed geprepareerde machines. Maar er zijn dan nog een handvol rijders die kunnen schitteren met hun Japanse machinerie. En uiteraard moeten we ook nog rekening houden met de Escort van Pieter-Jan Maeyaert en met een handvol krachtige Beierse machines. Kortom, alle kansen liggen te grabbel voor vele klassementsrijders en regionale helden!

De wedstrijd wordt eveneens in traditionele “regionale” orde afgewerkt met eerst de “moderne” wagens, van de kleine nummers (de mindere goden zo u wil) naar de toppers met de grote nummers en daarna de historics van kleine nummers naar grote nummers.

Het zenuwcentrum wordt zoals steeds de grote tent in de schaduw van de basiliek van Dadizele en een armlengte weg van het iconische café “De Pompeschitter” op de Markt in Dadizele.