Autosport beperkt zich in 2019 niet langer tot de fysieke wereld. Op 16 en 17 maart organiseren de ontwerpers van de racegame Gran Turismo de start van het tweede seizoen van de Gran Turismo™ Championship Series.

Voor dit E-Sports (Electronic Sports) -kampioenschap zakken virtuele topcoureurs uit alle hoeken van de wereld af naar het Parijse Pavillon Gabriel.  Net als vorig jaar bestaat de 2019 Series uit twee kampioenschappen: de Nations Cup en de Manufacturer Series. De deelnemers komen daarbij respectievelijk individueel uit namens hun land of als deel van een internationaal team voor het automerk van hun keuze.

Sport in opmars

Het door de Fédération Internationale de l’Automobile gecertificeerde Gran Turismo Championship beleefde in 2018 een overweldigend eerste seizoen. Kazunori Yamauchi, maker van de Gran Turismo™-franchise, is enthousiast. “Ik vind het geweldig om door te gaan met dit kampioenschap. Het is prachtig om de getalenteerde GT-deelnemers weer in de spotlight te zetten en samen te brengen op deze manier.”

Graham Stoker, de FIA-vicepresident van Sportzaken drukt zijn steun uit aan het project. “Vorig jaar lieten de internationale deelnemers geweldige dingen zien. Daarmee was het bewijs geleverd dat het samenbrengen van de waarden van de FIA met de groeiende digitale racetak een goede beslissing was. We zijn ervan overtuigd dat dit evenement veel kan betekenen voor de perceptie van online competities. Daarom blijven we ons inzetten om deze nieuwe, spannende racetak een plek te geven in de toekomst van de autosport.”

Hier kunt u alvast een teaser van het evenement vinden.