U heeft het mogelijk al opgemerkt, Autosportwereld.be heeft een nieuwe partner. VEIDEC is een Zweeds bedrijf dat onderhouds- en reinigingsproducten ontwerpt en verkoopt voor onder meer de automotive en autosport. Wij spraken met Ernie Van Eycken, de internationale Sales Director bij het Scandinavische bedrijf. 

Wat is de filosofie van VEIDEC?

“Ons streven is bij iedere klant het dagelijkse proces van onderhoud, reiniging… te vereenvoudigen en te verbeteren en daarvoor ontwikkelen wij producten met de grootst mogelijke zorg voor het milieu. Wij volgen uiteraard strikt de relevante wetgeving op en lopen indien mogelijk zelfs op die regelgeving vooruit. Onze producten zijn tevens het resultaat van een intense research en ontwikkeling, wat resulteert in hightech producten voor reparatie en onderhoud. Daarenboven zijn wij een bedrijf met een winnaars-mentaliteit en dat geldt letterlijk voor iedere medewerker.”

Welke producten bied VEIDEC aan de autosport?

“VEIDEC is een van de weinige leveranciers die GREEN World producten levert aan de autosport. Onze producten zijn verdeeld in een aantal categorieën: verlijming, reiniging, smeermiddelen en oppervlaktebehandeling. Autosport is een perfecte omgeving waarin alleen het beste goed genoeg is – de prestaties van VEIDEC vormen het bewijs van ons kunnen. In een omgeving onder sportieve en technische druk, waarbij efficiëntie van essentieel belang is, hebben we, terwijl we onze producten testten en ontwikkelden, al tien Europese kampioenschappen gewonnen. Ook hebben we een aantal Europese records op onze naam staan in diverse types autosport.”

Waardoor onderscheidt VEIDEC zich? 

“Onze producten worden ontwikkeld met Passion for a Better World. Voor deze Green World producten heb je geen persoonlijke bescherming nodig en het zijn de meest efficiënte producten in de markt. De producten helpen u ook een verandering tot stand te brengen: wanneer u een spuitbus van VEIDEC koopt, krijgt u meer hoogwaardige inhoud en een absoluut minimum aan drijfgassen en oplosmiddelen. Als extra groene bonus zijn er kortere transportafstanden, minder verpakkingsmateriaal en minder afval van spuitbussen. Dit betekent minder energieverspilling, aangezien er minder materiaal geproduceerd hoeft te worden. Dit leidt tot lagere totale verbruikskosten voor u en voor het milieu.”

Meer info? racing@veidec.be