Grote onthulling vandaag op het autosalon van Genève. Pininfarina stelde er zijn volledig elektrische hypercar voor, de Battista.

Eerst een paar duizelingwekkende cijfers over de Battista. Een Lithium-ion batterijpakket van 120 kWh produceert ongeveer 1.900 pk en 2.300 Nm. 0-100 km/h doet hij volgens de makers onder 2 seconden. 0-300 km/h zelfs in minder dan twaalf seconden. Alstublieft! Daartegenover zet het Italiaanse merk uit Cambiano wel een stevig prijskaartje. Meer dan 2 miljoen euro kost de battista, die ook gelimiteerd is tot maximaal 150 stuks.

Steun van Mahindra

Pininfarina kennen autoliefhebbers vooral als designer van de betere Italiaanse wagen. Ferrari, Alfa Romeo, Lancia, allemaal stonden ze te popelen om samen te werken met de Italiaanse designer, die het leven zag in 1928. Maar sinds Ferrari, hun voornaamste partner, besloot  het design van hun wagens meer in eigen handen te nemen, moest het merk op zoek naar een nieuwe markt.

Het heeft dus een tijdje geduurd, maar Pininfarina heeft nu eindelijk ook zijn eigen wagen. Met financiële steun van het Indiase Mahindra, dat ook in de Formule E actief is, verzamelde het de nodige medewerkers voor dit hoogtechnologische meesterwerk. Voor de elektrische specificaties werkte het ook deels samen met die andere elektrische hypercarproducent, Rimac.

450 km bereik

 Niet alleen de prestaties zijn indrukwekkend, blijkbaar heeft de Battista ook een bereik van 450 km, sterk voor een elektrische sportwagen. Over het design kunnen we kort zijn. Als het van Pininfarina komt, dat ziet het er gewoon goed uit.  In het najaar van 2020 zullen de eerste Battista op de openbare weg verschijnen.