Het merk verlengt zijn partnership met de “mooiste race ter wereld” en is ook de komende drie jaar opnieuw Automotive Sponsor.

De band van het merk met de meest iconische van alle herevocaties gaat terug tot 1928 toen Alfa Romeo zijn eerste overwinning behaalde. In totaal won het de race, die gereden werd van 1927 tot 1957, maar liefst 11 keer: een record dat nu nooit nog verbeterd zal worden. Het sportieve DNA van Alfa Romeo schittert nog steeds volop in de krachtigste wagens van het gamma, zonder de C38-racewagen te vergeten die het “Alfa Romeo Racing”-team aan de start brengt in de Formule 1. De beperkte reeksen “Alfa Romeo Racing” van de Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio, die voorgesteld worden op het Autosalon van Genève, brengen hulde aan het legendarische verleden van het merk.

De 37ste herevocatie van wat Enzo Ferrari de “mooiste race ter wereld” noemde, vindt plaats van 15 tot 18 mei en loopt langs het traditionele traject Brescia-Rome-Brescia. Een niet te missen evenement met opnieuw Alfa Romeo als Automotive Sponsor: de symbiose van het merk met de meest iconische van alle herevocaties werd met nog eens drie jaar verlengd. Zoals altijd zullen er tijdens het evenement in Brescia weer verschillende schitterende Alfa Romeo-modellen aanwezig zijn uit de collectie van FCA Heritage, de afdeling van de Groep die het historische erfgoed van de Italiaanse merken van FCA beschermt en promoot.

Naast de erfgoedparels zullen in de parade ook dertig Giulia- en Stelvio-modellen te zien zijn, de officiële wagens van de “1000 Miglia” 2019.
Alfa Romeo stelt de organisatoren dertig Giulia- en Stelvio-modellen ter beschikking, die zullen fungeren als de officiële wagens van de “1000 Miglia” 2019.