Over een week opent het 89ste autosalon van Genève zijn deuren. Als een van de Europese blikvangers mogen we heel wat verwachten van dit salon. Wij blikken vooruit op al dat fraais in Zwitserland, te beginnen met bij de droomwagens die u absoluut niet mag missen.

 Bugatti Chiron Sport 110 Ans

Met de Bugatti Chiron Sport 110 Ans komen we meteen ter zake. Het Franse merk bestaat 110 jaar en dat vraagt natuurlijk om een speciale wagen als cadeau. De ‘110 ans Bugatti’ edition komt in een oplage van 20 stuks, met opnieuw bovennatuurlijke prestaties,1500 pk en 1600 Nm. Het uiterlijk  kreeg de nodige afwerking mee. Let vooral op de matblauwe kleur en de Franse vlag onderaan de spoiler.

Audi R8 V10 Decennium

 Met deze speciale editie van de Audi R8 V10 valt er opnieuw een verjaardag te vieren. Tien jaar beschikt de sportwagen van Audi over een V10-motor en daarom heet de editie ook toepasselijk ‘R8 V10 Decennium’. Ook hier een beperkte oplage, 222 stuks, voorzien van een 620 pk sterke tiencilinder.

Ferrari F8 Tributo

 Dat Ferrari trots is op zijn erfgoed, daar bestaat geen twijfel over. Met de F8 Tributo zet het dat statement nog even in de verf. Dit keer is het de V8 die lof ontvangt. De F8 vervangt de 488 GTB en krijgt de krachtigste V8 ter beschikking die ooit de Italiaanse renstal verliet. 720 PK, goed voor 185 pk per liter. Leuk detail, het design van de achterruit vond zijn invloed in een ander iconisch model, de F40.

Ginetta Supercar

Geen nood als de naam Ginetta niet meteen een belletje doet rinkelen. De Engelse constructeur maakt de wagens met de hand en zo blijven de modellen beperkt. Een naam heeft de wagen nog niet, maar we weten wel dat hij een quasi perfecte gewichtsverdeling meekreeg, 49% voor -51% achter. Bovendien is de wagen een echt lichtgewicht, 1150 kg, en dat met 600 pk!

 Pininarina Battista

De Italiaanse ontwerper Pininfarina is ondertussen in Indiase handen (Mahindra), maar die hebben grootste plannen met het merk. Voor het eerst komen ze zelf met een Hypercar, een elektrische nog wel. De wagen krijgt de naam Battista, verwijzend naar de Italiaanse oprichter. In de voorbereiding op het salon kregen we al deze teaser mee.

Lexus RC F track edition

De Japanse tegenhanger van de M3, zo wordt vaak verwezen naar de Lexus RC F, als lijkt deze track edition eerder een concurrent voor de M4 GTS. Veel koolstofvezel terug te vinden rond de wagen, die sowieso al een ruigere look kreeg in deze track edition. De geüpgrade 5.0 V8 met 472 doen dat imago alle eer aan.

Koenigsegg Agera RS opvolger

Het is al een tijdje geleden dat Koenigsegg een glimp loste van de opvolger van de Agera RS, maar in Genève lijkt de wagen zijn debuut te maken. Veel weten we nog niet over de auto, maar de gigantische spoiler en even indrukwekkende diffuser tonen alvast waar we ons aan mogen verwachten. Het zou ons niet verbazen mochten de Zweden opnieuw afkomen met de snelste productiewagen ter wereld, want voor minder gaat baas Christian von Koenigsegg meestal niet.

Bentley Bentayga Speed

Bentley beloofde ons de snelste SUV ter wereld. Of dat nodig was laten we in het midden, maar ze doen het toch maar! De Bentayga Speed zal ongetwijfeld op veel belangstelling kunnen rekenen in Genève. Een 6.0 V12 doet de Engelsman naar 305 Km/h snellen, en daarmee blijft hij de Lamborghini Urus nipt voor.

Aston Martin 003

Ook Aston Martin zal op de nodige aandacht mogen rekenen. De project drie zal er voorgesteld worden, maar als we de geruchten mogen geloven hebben de Britten nog wat meer in petto.

Brabus SL300

Afsluiten doen we met iets dat even speciaal is als het gek is. Een première is het niet, maar dat is geen reden om hem niet te bezoeken. De maffe jongens van Brabus hebben namelijk de legendarische Mercedes 300 SL onder handen genomen. Die twee termen in een zin, meer hebben wij niet nodig om enthousiast te zijn!