Volgende week is het weer tijd voor de rally van Hannut. De 51ste editie oogt alvast veelbelovend. Het parcours werd grondig onder handen genomen en ook het deelnemersveld oogt fraai.

 Geen drie rondes van vier proeven meer dit jaar, maar wel zes verschillende chronoritten over twee lussen. In totaal goed voor 126 km tegen de klok, met om de drie KP’s een vaste terugkeer naar de servicezone.

Dit jaar maakt de proef in Orp-Jauche zijn wederoptreden in Hannut. De kasseistroken op het parcours zullen hoogstwaarschijnlijk het spektakel verzorgen.

Vorig jaar zat de rally met 200 deelnemers propvol en dit jaar lijkt wederom een succeseditie te worden. 180 inschrijvingen zijn reeds in orde, waaronder maar liefst 40 historics. Deze wagen zullen ook de wedstrijd openen, gevolgd door heel wat mooie divisie 4 bolides. Divisies 1,2 en 3 sluiten de rij.

Heel wat mooie namen aan de start in Hannut, waaronder Droogmans, Bouts, Peigneur en Hubin, om er maar enkele op te sommen. Daarnaast is er ook een mooie buitenlandse delegatie aanwezig met onder andere Allerts, Taylor, Dautzenberg, Howlett en Shields.

Zaterdag 9 maart is er de technische controle op de overdekte markt van Hannut (14u30). De wedstrijd zelf begint op zondag, met de eerste historic die om 08u17 van start gaat.