Het was de Zwitser Randy Krummenacher die indruk maakte in de eerste vrije trainingen voor het WK Supersport op Philip Island (Australië). Hij ging in de algemene tabel voor aan de Oostenrijker Thomas Gradinger en de Italiaan Caricasulo, allen op Yamaha.

Krummenacher zette in de eerste sessie 1’32″777 en dat bleek de snelste tijd. Er waren in beide sessie regelmatig rode vlaggen voor op de piste ronddwalende dieren. De Fransman Cluzel (ook op Yamaha) zette dan wel de besttijd in de tweede sessie, maar hij geraakte niet voorbij 1’33″754. Onze landgenoot Loris Cresson haalde met de Kallio Yamaha in sessie 1 een 15de tijd en in de tweede sessie een 17de tijd. Hij had een valpartij op het einde van de eerste sessie maar kon achteraf weer deelnemen. Hij moet morgen via de Q1 sessie naar een betere positie op de startgrid.

Rechtstreeks naar de beslissende Q2 sessie gaan dus Krummenacher (BARDAHL Evan Bros. Yamaha YZF R6), Gradinger (Kallio Racing Yamaha YZF R6), Caricasulo (BARDAHL Evan Bros. Yamaha YZF R6), Cluzel (GMT94 YAMAHA Yamaha YZF R6), De Rosa (MV AGUSTA Reparto Corse MV Agusta F3 675), Mahias (Kawasaki Puccetti Racing Kawasaki ZX-6R), Okubo (Kawasaki Puccetti Racing Kawasaki ZX-6R), Barbera (Team Toth by Willirace Yamaha YZF R6), Perolari (GMT94 YAMAHA Yamaha YZF R6) en Fuligni (MV AGUSTA Reparto Corse MV Agusta F3 675)

(foto’s: Worldsbk.com en Kallio Racing/cred. wd.jr photo)