F3 Asia – Dan Ticktum zal Sepang,de laatste manche van de “Winter Series”, overslaan. Na enkele eerder tegenvallende races waren zijn kansen op een titel toch verkeken. Nederlander Rinus “VeeKay” Van Kalmthout blijft de leider in het kampioenschap en hij zal de volgende manche Jack Doohan zien opduiken, zoon van de vijfvoudig wereldkampioen motoren 500cc. Ook David Schumacher en Amaury Cordeel laten de Winter Series voor wat ze zijn. Voor beiden was het een kennismaking met de Tatuus wagens die ze zullen gebruiken in de Formula Renault Eurocup. In hun plaats komen Victor Martins en Christian Lundgaard. Tenslotte zien we ook nog Jamie Caroline, Brits F4 kampioen in 2017, Joey Alders, de Hongaarse Vivien Keszthelyi en de Japanse Miki Koyama die al geselecteerd is voor de W Series, het “vrouwen”-kampioenschap.

F3 Asia – Er komen geen punten op de FIA Superlicentie vanuit de Asia Winter Series. De organisatoren hadden voorgehouden dat er 10 punten zouden te krijgen zijn maar ze vergaten een later gepubliceerde richtlijn van de FIA die stelt dat de kalender minstens vijf weekends moet tellen (de Asia Winter Series heeft er drie) en op minstens drie verschillende circuits (tegenover twee voor de Winter Series…Buriram en Sepang). De organisatoren zeggen niet op de hoogte te zijn geweest van deze nieuwe FIA richtlijn. Het wegvallen van de superlicentiepunten kan een aanleiding zijn geweest voor het verdwijnen van enkele rijders…

FIA Formule 3 – Op Magny-Cours mochten de teams hun nieuwe wagens testen op een shakedown. Er was één wagen per team. ART werkte de meeste rondes af. Liefst 23 rijders kwamen in actie met ART (Beckmann, Fewtrell, Lundgaard), Campos (Fernandez, Peroni, Deledda), Carlin (Sargeant, Drugovich), Charouz (Scherer), Hitech (Pulcini, Vips), HWA(Andres, Viscaal), Jenzer (Tsunoda, Petrov), MP Motorsport (Verschoor, Laaksonen), Prema (Armstrong, Daruvala, Shwartzman) en Trident (Kari, Piquet, DeFrancesco)

Euroformula – De Brit Billy Monger zal deelnemen aan de testsessies op Paul Ricard van deze F3 spinoff, alsook aan de races voor de Winter Series van de serie op Barcelona (8-9 maart). Billy Monger verloor twee jaar geleden beide benen in een horrorcrash in de Britse F4. Hij blijft echter een racecarriére nastreven. Even werd hij voor Carlin in de FIA F3 gezien, maar dat feestje ging uiteindelijk niet door.

European Masters – Liam Lawson werd door Dr. Helmut Marko gekozen als Red Bull Junior. De Nieuw-Zeelander zal voor de drankenfabrikant een wagen rijden bij Motopark in de Formula European Masters, het voormalige EK Formule 3 kampioenschap, dat onder een nieuwe vlag in het voorprogramma van DTM zal blijven.