Het Circuit Zolder heeft een unieke relatie met de provincie Limburg. Het naar Zolder halen van de DTM, het vooraanstaande Duitse Toerwagenkampioenschap, was dus ook een reden voor Limburgs gouverneur Reynders om dit nog eens in de kijker te plaatsen.

Autosport neemt binnen onze provincie een grote plaats in. We hebben onze karting, motocross en rallycross, maar natuurlijk ook ons circuit van Zolder waar we bijzonder trots op zijn. Er wordt de laatste jaren enorm gewerkt om de hoogdagen van weleer terug te halen. Proficiat daarvoor aan de mensen van het circuit. DTM betekent meer dan enkel sport. Het geeft ons de kans om met de provincie Limburg in al zijn aspecten in het nieuws te komen in heel veel landen. Miljoenen mensen kijken ernaar en wij gaan daarvan gebruik maken om de Limburgse troeven op zijn best te tonen. Toerisme speelt een grote rol maar we hebben nog andere economische ambities“, stak gouverneur Herman Reynders van wal.

Limburg kent aanpak grote evenementen

Het onthalen van een manche van het Duitse Toerwagen kampioenschap DTM is een hele klus in een weekend dat er enkele kilometers verderop ook een manche van het Belgische kampioenschap rally wordt gehouden met de Sezoensrally in Bocholt. Dat schrikt de gouverneur echter niet af.
Omgaan met grote evenementen zijn we wel gewend. Straks speelt Genk Europees en verwachten we bijvoorbeeld 24.000 fans. En we hebben veel ervaring met een groot evenement als Pukkelpop, ook hier vlakbij in Hasselt. Er zijn wel bijkomende maatregelen in deze tijden van antiterreur, maar veel zal dat niet veranderen aan onze aanpak“, aldus gouverneur Reynders.

(foto: W.Bouchez)