Het was vandaag een rustige laatste testdag in Barcelona. Er werden minder rondes dan de voorbijde dagen gereden doordat de focus meer op de kortere stints lag. Renault, dat eerder deze week problemen had met de DRS, zette dan weer de snelste tijd neer vandaag.

Hülkenberg verbrak voor Renault het tijdrecord met 1:17.393 wat de snelste tijd vorig jaar van Vettel (1:17.182) evenaarde. De teams reden deze week echter nog niet op het volledige vermogen, waardoor deze tijd zeker en vast nog verbroken zal worden. Hülkenberg moest echter de testnamiddag vroegtijdig beëindigen, waardoor Renault weinig laps had vandaag.

Bij Williams leek het dan weer een goede dag te worden, maar George Russel kreeg deze namiddag amper tijd op het circuit. Meer dan 17 rondjes zaten er voor de 21-jarige Brit niet in. De problemen bij Williams zijn duidelijk nog niet van de baan. Robbert Kubica meldde dat de wagen volgens hem nog altijd niet af is. Hopelijk verloopt de tweede testweek wat vlotter en staat het team met een competitatieve wagen aan de start in Melbourne.

Tegen het einde van de dag kwam Alfa Romeo in de problemen. Na een lange pitstop leek het wiel links achter er niet goed op te zitten. Iemand van de pitcrew deed nog teken dat Giovinazzi niet mocht vertrekken, maar de rijder had dit niet gezien. Hij zette uiteindelijk de wagen aan de kant. Na enkele minuten in de box reed de wagen terug buiten, maar het was tevergeefs. De wagen werd aan de kant gezet en zo werd de eerste testweek in Barcelona met een rode vlag beëindigd.

Foto: © Jens Mommens