DTM keert terug naar het ouderlijke huis. Een belangrijke gebeurtenis voor Circuit Zolder en dus reden genoeg voor Jacques Heynen om even over verleden en toekomst te mijmeren…

Ik had een droom“, sprak Jacques Heynen, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Circuit Zolder, die wel eerst Frederik Elsner van IDM, de promotor van het DTM kampioenschap verwelkomde in het Duits. “Ik moet u feliciteren met het feit dat u de weg naar uw thuis hebt teruggevonden.”

Hij schakelde daarna over naar wat hij “de zakelijke variant van de taal van Shakespeare” noemde en schuwde daarbij niet om de grootse woorden van de beroemde Martin Luther King te gebruiken: “I have a dream“.

Toen ik vijf jaren geleden de functie opnam als voorzitter van de raad van bestuur droomde ik ervan om grootse races, zoals die van de DTM, terug te brengen op het circuit van Zolder. De mensen dachten dat ik een jonge idioot was die niets snapte van hoe het er in de autosport aan toe ging. Eerst en vooral namen we een nieuwe algemeen directeur in dienst met Sven Prybilla. Hij sprong vanaf dag 1 op de wagen en begreep perfect de missie die we met het circuit in gedachten hadden. We konden nieuwe investeerders aantrekken. Mensen vonden de weg terug naar Zolder. Niet enkel wat betreft autoracen, waar we de bestaande 24-uursrace verbeterden, maar ook met nationale en internationale wielerwedstrijden. De komst van DTM wordt een goede zaak, niet enkel voor het circuit, maar voor de hele gemeenschap in Zolder en ook voor de provincie en voor Vlaanderen en België. Het wordt misschien iets te weinig benadrukt maar dat weekend van 17 tot 19 mei zijn alle hotels in Limburg volgeboekt!

De terugkeer van de Bergischer Löwe

Hier is nog een scoop“, pakt Heynen even later uit. “We hebben de rechten op de naam Bergischer Löwe terug gekocht. Het is de bedoeling dat we onder dat merk bepaalde evenementen gaan uitbreiden. Voor mensen van mijn generatie staat Bergischer Löwe voor iets. Voor de jongere generatie zal het een hernieuwde kennismaking worden.

(foto: W.Bouchez)