De Rover Vitesse, Honda Accord, Chevrolet Camaro, Ford Sierra RS500, Nissan Primera… Stuk voor stuk zijn het legendes uit het BTCC en de toerwagenracerij. Om ze samen in volle glorie te kunnen bewonderen, is er vanaf komend seizoen de Dunlop Saloon Car Cup in Groot-Brittannië.

Het Brits kampioenschap voor toerwagens (BTCC) heeft een geschiedenis van meer dan zestig jaar waarin talloze memorabele bolides de revue zijn gepasseerd. De Dunlop Saloon Car Cup mikt op drie van de meest tot de verbeelding sprekende tijdperken: Groep 1 (jaren 70), Groep A (jaren 80) en Super Touring/BTC Touring (jaren 90 en begin jaren 2000).

Elk van die drie categorieën krijgt dezelfde promotie en een grote naam uit de BTCC-geschiedenis als uithangbord. Het is dus de bedoeling dat zowel de Tom Walkinshaw Trophy (Gr.1), de David Leslie Cup (Gr.A) en de Tom Harvey Trophy (Super Touring/BTC) een eigen identiteit krijgen en er dus geen hiërarchie ontstaat tussen de verschillende divisies.

De Dunlop Saloon Car Cup 2019 bestaat uit vier verschillende afspraken tussen mei en augustus.

Kalender 2019
 18-19 mei: Silverstone GP
 8-9 juni: Donington Park
 29-30 juni: Brands Hatch GP
 24-26 augustus: Oulton Park