Gilbert Verstraeten. Hij is een allrounder die al meer dan 40 jaar bezig is met autosport en meerdere disciplines door elkaar rijdt. Niet enkel dat maar als Waal is hij perfect tweetalig en komt hij uit voor… de Antwerpse club Titanic! In de komende Ronde door Vlaanderen heeft hij een kaart te spelen.  

Een paar keer per jaar lukt Gilbert Verstraeten in een ongewoon exploot en is hij waarschijnlijk de drukst rijdende deelnemers in België en omliggende straten! Hij combineert dan een rittensportwedstrijd op zaterdag met een Classic op zondag en een slalom op maandag. En daarna gaat het steevast terug naar zijn geliefde Marchin, waar een nachtelijke tussenstop dikwijls gebruikt wordt om de ene wagen van de trailer te zetten… en de andere er dan weer op!

Op het einde van de jaren zestig zette mijn klastitularis me aan om controleposten te bemannen tijdens rally’s. Daarna, dat was dan begin van de jaren zeventig, ben ik zelf begonnen met rijden in de rally en de slalom. Dat is sindsdien nooit gestopt.”

Vorig seizoen haalde hij in Zuid-Limburg zijn eerste zege in regularity, met copiloot Jean-Marc Piret. Ondanks het feit dat Verstraeten zonder leesbril niets kan zien op papier en Piret geen Nederlands kan lezen, ontcijferden ze toch tijdig en correct de opdrachten op de regularity trajecten om de zege te pakken! Kunnen ze straks in de Ronde door Vlaanderen, de opener van het VAS Marathon seizoen, opnieuw zulke stunt uit de mouw halen?

Zelfs als dat niet lukt zullen we Verstraeten sowieso regelmatig tegenkomen in wedstrijden doorheen het hele land want hij heeft opnieuw een volbezet programma op stapel staan. “Ik rij nog de slaloms, zowel VAS als ASAF . Verder de Marathon-wedstrijden, een paar VAS Classic, VAS regularity’s, de BFOV rally’s en misschien één of ander uitstapje in Frankrijk.

(foto: W. Bouchez)