Vorig seizoen debuteerde het Mototech EWC Team in het WK Endurance voor motoren. Een debuut dat niet werd gemist want ze scoorden met een Belgische rijdersbezetting enkele bemoedigende resultaten. Dit jaar blijft “Belgisch”, met een kleine Franse inbreng.

Voor 2019 trok David Drieghe routinier Grégory Fastré, topper Sébastien Le Grelle en Fransman Camille Hédelin aan om Bram Lambrechts bij te staan op de #61 Yamaha.

Met Grégory Fastré halen ze iemand binnen die het klappen van de zweep kent want Fastré maakte deel uit van het Team Motors Events dat in 2013 de FIM Endurance World Cup won. Sébastien Le Grelle hoeft nauwelijks te worden voorgesteld aan de motorfans. De excentrieke Le Grelle, meervoudig Belgisch Superbike kampioen, is een meester aan het stuur en won al tweemaal het begeerde International Road Racing Championship (met wedstrijden op afgesloten openbare weg).

Fransman Camille Hédelin, herstellende van een zware val tijdens de afgelopen Bol d’Or, is geen groentje. Hij draait al een tiental jaren in het motorrace wereldje mee, en brengt dus ervaring naar het team. Bram Lambrechts lag mee aan de basis van de goede resultaten van Mototech EWC in het afgelopen jaar. In de Bol d’Or (verreden in september maar meetellende voor het 2018-2019 Super Season) eindigde hij nog 17de. Vorig seizoen waren de beste resultaten voor het Belgische team een 16de plaats in de 24u van Le Mans en de 8u van Oschersleben.

(foto: fimewc.com)

FIM EWC (WK Endurance)
KALENDER 2018-2019

  • 05-16/09/2018 : 24u Bol D’Or
    (Le Castellet, Frankrijk)
  • 20-21/047/2019 :  24u voor motoren
    (Le Mans, Frankrijk)
  • 11/05/2019 : 8u van de Slovakiaring (Slovakije)
  • 08/06/2019 : 8u van Oschersleben (Duitsland)
  • 28/07/2019 : 8u van Suzuka (Japan)