De Formula E is dit weekend al aan zijn vierde wedstrijd toe en in tegenstelling tot Stoffel Vandoorne kende Jérôme D’Ambrosio, onze andere Belg in dit elektrische kampioenschap, al wel zijn succes met een zege in de wedstrijd in Marrakesh. Hij gaat dan ook strijdvaardig naar deze nieuwe afspraak.

Echter, een straftijd na de manche in Santiago, Chili, zorgde ervoor dat Jérôme D’Ambrosio zijn leiderspositie in het kampioenschap kwijtspeelde aan Sam Bird. Tijd dus om in Mexico de zaken terug op orde te stellen. D’Ambrosio komt er aan de start als tweede in het kampioenschap en Mahindra lonkt er naar zijn vierde podium in evenveel races. Gewoontegetrouw nemen Jérôme D’Ambrosio en zijn ploeggenoot Pascal Wehrlein opnieuw plaats in hun gekende bolides, de ‘Falcon’ en ‘Electro McElectroFace’.
Onmiddellijk na de race zal er opnieuw een testdag worden ingelast (op zondag 17 februari) voor het ABB FIA Formula E Championship.

We hadden tot dusver een aantal circuits van zeer verschillende stijlen“, vertelt Jérôme D’Ambrosio. “En de wagen werkte goed op die circuits dus ik vermoed dat we in Mexico op hetzelfde stramien zullen doorgaan. We hadden tot nu toe drie podia als team en ik vind dat we moeten mikken naar niets minder dan dat in het komende weekend. Pascal en ikzelf toonden al aan dat we kunnen vechten aan de kop van het veld en dat is exact wat we zullen doen!