Na het Autosalon in Brussel, waar de European VW Fun Cup een prominente plaats bekleedde, en de prijsuitreiking van het kampioenschap in de Knokke Out in Waterloo, zijn bij Kronos Events voortaan alle pijlen gericht op de openingswedstrijd op het Circuit Jules Tacheny de Mettet.

Om de deelnemende teams voldoende kansen te geven om helemaal in het juiste ritme te geraken voor de start van een seizoen dat er bijzonder veelbelovend uitziet, wordt er op vrijdag 22 maart een trackday georganiseerd op het circuit tussen Samber en Maas. De VW Fun Cup-teams zullen zowel met andere competitiebolides als met seriemodellen het asfalt delen, op uitzondering van bestelwagens, motorhomes, monovolumes, en voertuigen met minder dan vier wielen. Er worden maximaal 35 inschrijvingen geaccepteerd en iedere deelnemende auto moet beschikken over een trekhaak. Aangezien het officieel om een competitiedag gaat, bedraagt het maximale dynamische geluidsniveau 103 dB, een erg zeldzaam gegeven op het circuit van Mettet.

Concreet gaat het licht op groen tussen 9 en 18 uur, met een uur middagpauze tussen 13 en 14 uur. Om gebruik te kunnen maken van deze unieke gelegenheid, moeten de deelnemers een briefing volgen, een afstand van verhaal tekenen en uiteraard een helm dragen. Dat geldt ook voor de passagier die aan boord wordt toegelaten en minstens 16 jaar oud moet zijn. Passagiers betalen geen meerprijs om deel te nemen aan de trackday.

Voor acht uur ongeëvenaard rijplezier betalen de deelnemers slechts 400 euro. Voor de VW Fun Cup die op zaterdag en zondag deelnemen aan de Kronos 8 Hours of Mettet is deelnameprijs 650 euro, maar daarin is ook de betalende sessie op zaterdagochtend inbegrepen, goed voor een korting van 100 euro.

Inschrijven of inlichtingen vragen kunt u via het e-mailadres races@kronosevents.be. En wees gerust: ook op vrijdag 22 maart geldt de leuze van de European VW Fun Cup: het wordt Seriously Fun!