• Lexus – De Franse teams Panis-Barthez Competition en Tech 1 Racing zetten de Lexus RC F GT3 in de Blancpain sprint en uithoudingsraces in. Wie de rijders worden, is nog niet geweten. Racing Project Bandoh en Novel Co zetten dan weer een Lexus RC F GT3 in de categorie SP9 van de 24 Uur van de Nürburgring in.
  • ELMS – In de ELMS 2019 starten niet minder dan 41 wagens, waaronder 18 LMP2, 14 LMP3 en 9 GTE. Voorlopig is er geen enkele Belgische aanwezigheid, niet bij de rijders, noch bij de teams. Spa staat wel op de kalender van de European Le Mans Series.
  • Porsche GT2 – In het voorprogramma van de 24 Uur van Spa zien we ook de primeur van de Porsche 911 GT2 RS Clubsport. De bijzonder versie van de 911 racet eenmalig voor de uithoudingsrace. Vervolgens zouden we de Porsche 911 GT2 RS Clubsport in de nieuwe GT2 van SRO moeten terugzien.