Zaterdag  16 februari opent de Ronde door Vlaanderen het VAS Marathon seizoen als eerste van een drie wedstrijden tellend kampioenschap dat nieuw is op de regionale kalender. Tijd om enkele zwaargewichten uit de regionale recreatieve autosport voor te stellen. Vandaag Jan Eysermans en Wim Poulmans.

De liefde voor de auto zat er al vroeg in. In mijn tienerjaren keek ik naar films en series met auto’s: Dukes of Hazard, Mad Max, The Car, Christine”, vertelt Jan Eysermans. ” Het bleef een passieve hobby tot ik in 1998 een Kever 1300 Speedster en die 3 jaar later inruilde voor een Porsche 911Sc. Na een deelname in 2007 aan de  ATM Gilbert Staepelaere was het duidelijk; dit wilde ik meer doen en in 2010 stapte ik met collega Wim Poulmans in de rittensport. In 2014 volgde de aanschaf van de Subaru Impreza GT Turbo en de deelname in de Youngtimer klasse. We wisselden ook van plaats en dat bleek een goede zet. We werden bij de Youngtimers vicekampioen in 2014, kampioen in 2015, 2016, 2017 en 2018Na vier titels in de Youngtimer-klasse lonken we nog steeds naar het algemeen klassement. Voor 2019 wordt dat een hele uitdaging, wetende dat de concurrentie zeer hard is en de overwinning soms afhangt van puntjes achter de komma.”

Wim Poulmans: alle waardering voor de organisaties

Ook corijder Wim Poulmans is vastbesloten het in 2019 op nog een niveau hoger aan te pakken. Allereerst nieuwe brilglazen kopen!”, zegt hij schertsend. “Ik heb gemerkt dat ik eenvoudige valletjes blijf missen en controleletters zie die er nooit geweest zijn!”
Na enkele jaren met mijn broer rondritten te hebben gereden wilde ik ook eens wat “wedstrijdbeleving”. Toen collega Jan Eysermans vroeg om het samen eens in de Moustache Classic te proberen in 2010, was het beslist. Dit smaakte naar meer! Ons voordeel is dat in het begin Jan navigeerde. Daardoor begrijpen we elkaars problemen tijdens een rit beter. De kalender zit vreemd in elkaar voor Classic en rittensport. Graag zag ik de wedstrijden wat meer gespreid over het kalenderjaar. Maar bovenal willen we ons amuseren. Alle organisatoren doen hun uiterste best om ons een fijne dag te bezorgen en verdienen allemaal onze grootste waardering. De meeste classics benaderen toch wel de perfectie!”

(m.m.v. VAS Press/foto: W.Bouchez)