GRX Taneco, het Finse team van Marcus Grönholm, zal drie wagens inzetten in het Wereldkampioenschap rallycross van 2019. Dat worden drie Hyundai i20’s versie 2019. 

Net als vorig jaar zullen Marcus’ zoon Niclas en de Rus Timur Timerzyanov een volledig WK afwerken terwijl de derde wagen in een selectie wedstrijden wordt ingezet en zal worden bestuurd door de Let Reinis Nitiss. Nitiss, de Europese kampioen van 2018 bij de Supercars, is de nieuwkomer binnen het team en hij  zal ook fungerenals testrijder met het oog op eventuele ontwikkelingen. Het team heeft er recent in Zuid-Frankrijk een aantal testritten opzitten.

Niclas Grönholm: “Dit zal de eerste keer zijn dat ik voor het tweede opeenvolgende jaar met dezelfde wagen zal rijden.De basis was er al en nu hebben we eraan gewerkt om hier en daar nog tienden van seconden te winnen. Het seizoen 2019 komt eraan en ik kijkuit naar de eerste wedstrijd in Abu Dhabi.”

Timur Timerzyanov, drievoudig Europees kampioen in rallycross: “Rallycross is mijn passie en natuurlijk ben ik opgewonden om mijn zesde seizoen in World RX aan te vatten en dit voor het tweede jaar met GRX Taneco. Dit seizoen biedt meer mogelijkheden voor privé-teams wat betekent dat we een grotere  kans hebben onze supporters goeie resultaten te tonen. Er zijn slechts 10 wedstrijden, dus iedereen zal telkens trachten het podium te halen.”

GRX Taneco eindigde vorig jaar als vierde bij de teams, net na de fabrieksteams van Volkswagen, Audi en Peugeot en mag dus met de nodige ambitie aan het seizoen beginnen. Daarenboven wist Niclas Grönholm liefst vier maal de finale te halen.

(bron fiaworldrallycross.com, foto J Dingenen)