Skoda Motorsport komt voorlopig niet naar het WRC, dat vertelt de grote man van ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek. Het Tsjechische team zet verder op klantensport in en dat uiteraard met de zeer succesvolle Skoda Fabia R5 in onder meer WRC, maar ook in diverse internationale en nationale kampioenschappen, zoals het Belgische kampioenschap, waar het merk al jaren ongeslagen is.

Tijdens het WRC 2018 moest geen enkele fabriekswagen van Skoda met mechanische pech opgeven“, opent Michal Hrabánek en die vaststelling kan tellen. Eind 2018 werden er reeds 252 Skoda Fabia R5 aan diverse klanten wereldwijd verkocht. “Ons klantenprogramma heeft dan ook in 2019 topprioriteit. Daarnaast strijden we ook mee in het WRC2 Pro met Kalle Rovanperä. Jan Kopecky zal ook aan een aantal wedstrijden deelnemen. De deelname van Erik Pietarinen in Zweden is een mooi voorbeeld van hoe we onze klanten ondersteunen, dat is onze strategie. Het WRC2 is een schitterend platform: Ford, Citroën, Peugeot en Hyundai verkopen ook hun R5-wagens. Volkswagen is gestart met hun R5 en er zijn geruchten dat Toyota er ook zal bijkomen. De nieuwe Skoda Fabia R5 zal pas voor later dit jaar zijn, we willen eerst zeker zijn dat de wagen af is.”