Xavier Siméon blijft een van de top Belgen in de motorsport op circuit. Na zijn uitstap in de MotoGP, keert hij zich nu naar het WK Endurance en naar het gloednieuwe elektrische Moto E kampioenschap.

Het siert het Zelos management dat zij hun rijder niet in de steek lieten na een bijzonder moeilijk jaar in de MotoGP. Een jaar waarin “het materiaal niet altijd vergelijkbaar was met dat van de anderen“, aldus Freddy Tacheny, CEO van Zelos. Siméon zit dus nog steeds onder de vleugels van Zelos, en in Moto E blijft hij ook Reale Avintia trouw, via ‘esponsorama’. Maar nog leuker is dat Siméon een zitje krijgt in het WK Endurance, in de topcategorie van de Superbike en aan het stuur van de Yamaha van het Franse team Viltais, de wereldkampioenen in de Superstock van 2017.

Yamaha Viltais is een jong team maar heeft na het behalen van de titel in de Superstock-categorie ambities voor de toekomst. Het is een gemotiveerd team dat het beste mogelijke materiaal aan de start brengt. Dat is ook de reden dat ik de uitdaging aangenomen heb bij een team dat naar een hoger niveau wil en waar ik al mijn ervaring die ik de laatste jaren opgedaan heb in Moto2 en MotoGP kan inbrengen”, aldus Xavier Siméon.

Siméon rijdt een volledig programma in het WK Endurance en zal daarnaast ook uitkomen in de Moto E, het nieuwe elektrische kampioenschap dat evolueert in de rand van de MotoGP weekends. Afgaande op de deelnemerslijst ziet het ernaar uit dat Siméon daar ook meer dan zijn handen vol zal hebben!

(foto: Zelos)

LEES OOK:

Moto E: elektrische serie binnen MotoGP weekends in 2019