De Automobile Club de l’Ouest (ASO) ontving 75 aanvragen tot deelname aan de editie 2019 van de 24 Uur van Le Mans. Van de 60 deelnemende wagens die zullen starten op 15 juni e.k. maakte de organisatie al 42 automatisch uitgenodigde teams bekend. Die werden vandaag vrijgegeven. Voor de anderen is het wachten tot 1 maart, wanneer de officiële deelnemerslijst voor de 24 Uur zal worden bekend gemaakt.

Er zijn nog vier maanden te gaan voor de start van de 2019 24 Uur van Le Mans, die drievoudig winnaar Hurley Haywood als grand marshall zullen hebben. Maar de interesse is nu al gigantisch. Uit de 75 aanvragen werden al de 34 deelnemende wagens aan het 2018-2019 World Endurance Championship Super Season bevestigd, plus acht teams die uitstekende resultaten kunnen voorleggen uit de European Le Mans Series en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship in 2018. Daarbij komen nog vier uitnodigingen voor de Asian Le Mans Series op 24 februari, na hun afsluitende manche in Sepang.

Uiteindelijk zal het selectiecomité nog 14 bijkomende uitnodigingen kiezen en 10 wagens op de reservelijst. Vijf aanvragen zullen worden geweigerd. Dat alles wordt bekend gemaakt op 1 maart.

Een presentatie met de volledige lijst van 42 weerhouden uitnodigingen vindt u HIER