Het gaat snel voor Global Rallycross Europe, de nieuwe rallycross-competitie die eind vorig jaar door de Oostenrijker Max Pucher werd voorgesteld in Wenen. Nadat de Nieuw-Zeelander Hayden Paddon pas werd bevestigd komt nu het nieuws binnen dat ook de Fransman Stephane Sarrazin zal deelnemen in GRC.

Sarrazin is één van de meest veelzijdige rijders van tegenwoordig met deelnames in Le Mans Series, WK Rally en ook in Formule-E.

Sarrazin zelf over zijn deelname: “Ik kijk altijd uit naar nieuwe uitdagingen en toen ik van Alex Wurz,die nu helemaal gewonnen is voor rallycross, hoorde over Global Rallycross Europe wilde ik er meer over weten. Het zag er erg boeiend uit vanaf het begin, vooral omdat ik mijn ervaringen op tarmac en onverhard kan combineren. Tot mijn grote verbazing was het niet te moeilijk om de nodige sponsors te vinden, dankzij de lagere kostprijs. Nu kijk ik ernaar uit om de PanteraRX6 van MJP Racing te testen“.

GRC begint eind juni, meer bepaald 29 en 30 juni, in het Franse Dreux nabij Parijs. De thuisfans hebben er met deze aankondiging meteen een lokale held bij.

(bron: persbericht GRC)