Antwerpen profileert zich steeds meer als autosportprovincie binnen het regionale kampioenschap. Zij huldigden op vrijdag 1 februari hun provinciale (PAK) kampioenen.

De eerste vrijdag van februari is traditioneel de afspraak voor PAK Antwerpen om in Lichtaart te verzamelen. Maar die datum zou kunnen verschuiven in de toekomst. “Sinds vorig jaar richten de Legend Boucles van Bastogne ook in op het eerste weekend van februari, waardoor een aantal personen niet aanwezig kunnen zijn. We bekijken op de volgende PAK vergadering op welke datum de kampioenenviering volgend jaar zal plaatsvinden“, verklaart voorzitter Kris Peeters.

Het was voor PAK Antwerpen een vrij normaal jaar. De samenwerking tussen de verschillende Antwerpse clubs is iets wat onze provincie siert, want de organisatie van de Antwerp Classic is vorig jaar overgenomen door een nieuwe ploeg en ook voor dit jaar hebben zij druk in de weer om er weer een geweldige wedstrijd van te maken. Ook de eerste Slalom van Arendonk was een organisatie van PAK en waarschijnlijk omdat hij laattijdig op de kalender kwam was het deelnemersaantal nogal aan de lage kant. Dit jaar staat hij terug op de kalender en we hopen natuurlijk op meer deelnemers. Enkel voor Glosso blijft het bang afwachten wat de vergunning betreft“, vatte Kris Peeters samen.

Daarna kon overgegaan worden naar de orde van de dag, met hapjes en drankjes, wijnen van LePLan GT en waarbij het bezoek van “tovenaar” Alcazaer aan elke tafel voor veel amusement zorgde. Algemeen provinciaal kampioen in Antwerpen werd Gilbert Verstraeten, voor Rudy Loodts en Sander van den Wyngaert.

(foto: archief W.Bouchez)

LAUREATEN PAK ANTWERPEN

kampioen provincie Antwerpen Verstraeten Gilbert

Rally Divisie 1 -2 : Dierckx Guy
Rally Divisie 4 : Vermeersch Dirk
Rally 1e Dame :  Mertens Kris

Rallycross Klasse A : Wijnants Davy
Rallycross Klasse B : Driesen Jan
Rallycross Klasse C : Loodts Rudy
Rallycross 1e Dame : Scheyltjens Priscilla

Regularity kampioenen : Van den Wyngaert Sander en Van den Wyngaert Paul
Regularity 1ste Dame : Dierckx Joni

Rittensport Recreatie : Van Gompel Greta en Druyts Erik
Rittensport Sport : Rackham Leo en Rackham Inge
Rittensport Toerisme : De Cnodder Jelle en Huysmans Jonathan

Slalom kampioen : Ribbens Jurgen
Slalom 1ste Dame : Peeters Leen

VAS Classic Oldtimers : Tips Eddy
VAS Classic ToerTimers : De Weerdt Wilfried en Lauwers Hans
VAS Classic Youngtimers : Eysermans Jan en Poulmans Wim
VAS Classic 1ste Dame : Rackham Inge