“Beste lezers van autosportwereld.be

Chili was alweer de derde wedstrijd van het ABB FIA Formula E Championship en ditmaal waren de straten van de Chileense hoofdstad Santiago het decor van alweer een mooie en spannende E-Prix. We hadden een goede start van het weekend met een eerste kwalificatie voor de Super Pole! Ik zette de wagen op een vijfde startplaats en uiteraard was iedereen binnen het HWA RACELAB daar erg gelukkig mee. Het was een indicatie van de progressie die we met het team aan het maken zijn. Onze pace was goed, we zijn nog niet de allersnelste op het circuit, maar we lieten wel zien dat we aanspraak op een mooi resultaat kunnen maken. Onze start van de wedstrijd was prima en gezien de warme temperaturen, hadden we ook hard aan een goede strategie gewerkt. Het verloop van de wedstrijd leek er op te wijzen dat een ereplaats echt binnen de mogelijkheden lag, tot ik jammer genoeg een fout maakte en mijn VFE 05 beschadigde. De wedstrijd was over en ik voel me echt ontgoocheld voor het hele team. Ik heb een fout gemaakt die ons van het verhoopte resultaat houdt. Gelukkig is HWA RACELAB een hecht team en draaien we die bladzijde samen om. We gaan nu hard werken om de progressie van de voorbije races in een eerste sterk resultaat om te zetten en dat kan in Mexico, op 16 februari. De E-Prix in Mexico is deels op de omloop van de F1, maar de verschillen zijn te groot om echt voordeel te halen uit mijn ervaring op de omloop. Een ding is echter zeker, we willen er sterk presteren!

Sportieve groeten

Stoffel Vandoorne”