Sam Bird (Virgin) heeft in Chili de Antofagasta Minerals Santiago E-Prix gewonnen, de derde wedstrijd van het seizoen in de Formula E. De Brit profiteerde van een crash van leider Sébastien Buemi (Nissan).

Polesitter Lucas di Grassi (Audi) werd na afloop van de kwalificaties bestraft en teruggezet naar helemaal achteraan op de grid. Buemi vertrok daardoor vanuit pole position aan de E-Prix en leek lange tijd aanspraak te maken op de zege. De Zwitser parkeerde zijn Nissan evenwel plots in de muur en moest opgeven.

D’Ambrosio blijft leider

Regerend kampioen Jean-Eric Vergne (Techeetah) viel uit en ook di Grassi scoorde geen punten. Zo wist Jérôme D’Ambrosio (Mahindra) de schade te beperken. Hij vertrok helemaal achteraan maar wist op te klimmen naar een uiteindelijke achtste plaats, waardoor hij in de puntenstand leider blijft met een puntje meer dan Bird.

Onze andere landgenoot, Stoffel Vandoorne, leek op weg naar zijn eerste punten en had lange tijd zicht op een top-5, maar ook zijn race eindigde in de muur.

Sterke Wehrlein

Pascal Wehrlein (Mahindra) reed voor het eerst een race uit en finishte meteen op het podium. Hij zette in de eindfase nog druk op Bird maar moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Daniel Abt (Audi) werd derde, gevolgd door Edoardo Mortara (Venturi) en Robin Frijns (Virgin).

Foto © Jens Mommens