Het FIA Junior WRC kampioenschap beleeft goede tijden. Voor de openingsmanche in Zweden zijn er al dertien gloednieuwe EcoBoost Ford Fiesta R2 machines bezet.

Onder hen een aantal bekende gezichten zoals de Zweed Dennis Rådström, vicekampioen van vorig jaar. Ook terug zijn de Est Ken Torn en de Duitser Julius Tannert, de Italiaan Enrico Oldrati en de Brit Tom Williams. Ook de Roemeen Raul Badiu keert na zijn debuut in Turkije vorig jaar nu terug voor een volledig seizoen.

Een aantal kwaaie klanten maken hun opwachting, zoals de FIA European Under 27 Junior kampioen, de Let Mārtiņš Sesks, en zijn vicekampioen, de Zweed Tom Kristensson. Jan Solans komt met de Spaanse R2 titel op zak. De Paraguyaan Fabrizzio Zaldivar en de Amerikaan Sean Johnston, Nico Knacker en Ken Torn vervolledigen de lijst.

(foto:wrc.com)