Een talentvolle jonge rijder ondersteunen en hem helpen om zijn debuut te maken in de tweetakt karting, dat is het project dat het team van Icepol Racing lanceert aan het begin van dit seizoen 2019!

Sedert meer dan 25 jaar is Icepol Racing Team (gesticht in 1992) een renstal voor rijders en in het bijzonder actief in de Belgische autosportwereld. Ze wordt erkend door de RACB (de nationale federatie) en door de ASAF (de Franstalige federatie, via de Commissie voor Autosport van Waals-Brabant)  en daardoor kan Icepol Racing Team vergunningen uitgeven voor de beide entiteiten, alle mogelijke administratieve hulp die nodig is aan zijn leden geven of hen ondersteunen ingeval van een geschil dat eventueel zou optreden tijdens een wedstrijd.

Maar Icepol Racing Team heeft zich altijd onderscheiden door zijn dynamisme en de activiteiten gaan veel verder dan enkel maar een administratieve functie! De Brabantse renstal organiseert zo talrijke wedstrijden waaronder slaloms, en endurance-races voor karts… in de straten van  Mazerine of Terhulpen! Sedert 2013 geeft Icepol Racing Team ook een aanzienlijk steun aan de organisatie van  de 24 Uren Karting van Francorchamps, een wedstrijd die een groeiend succes kent.

Voor 2019 beslisten de voorzitter Patrick Van Billoen en de leden van de administratieve raad (Rudy Thiroux, Joël Guelette, Jean-Didier Ronveaux en Marc Pilloy) om een talentvolle jongere te ondersteunen en hem toe te laten de sprong te maken naar de wedstrijden van de zogenaamde tweetakt “vrijetijdskarting”. “We zijn heel toekomstgericht en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen”, legt Patrick Van Billoen uit. “We hebben in onze renstal meerdere jongeren die klaarblijkelijk veel potentieel tonen en we zijn ervan overtuigd dat het onze rol is om hen ook dat duwtje in de rug te geven naar de hogere regionen. Daarom hebben we beslist om een beurs in het leven te roepen om één van hen te ondersteunen. We hebben het geluk van in Philippe Kinard, de baas van Tys Racing en Tys Design, een uitgelezen partner te hebben gevonden.”

Een jury, samengesteld uit actieve leden van de renstal en bijgestaan door Philippe Kinard, zal samenkomen op een van de volgende dagen om de laureaat aan te wijzen. Die zal de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan een wedstrijd voor tweetakt karts op een Belgisch circuit. “En we blijven op zoek naar partners zodat we deze beurs nog verder kunnen uitbreiden”, lacht Patrick.

De laureaat en alle details rond deze operatie zullen worden bekend gemaakt tijdens een clubavond op 10 februari (vanaf 17u) in de Wavre Indoor Karting. De afspraak is gemaakt!

(persbericht)