De Monte-Carlo is traditiegetrouw de opener van het WRC-seizoen en in de 87ste editie, die op donderdag 24 januari van start gaat, zien we naast de toppers ook heel wat beloftevolle Belgen.

In WRC zijn er 11 wagens, met Citroën dat wagens inzet voor Sébastien Ogier en Esapekka Lappi. Toyota Gazoo Racing doet het met Ott Tänak, Jari-Matti Latvala en Kris Meeke. M-Sport Ford rekent dan weer op Elfyn Evans, Teemu Suninen en Pontus Tidemand. Last but not least is er Hyundai met Thierry Neuville en Andreas Mikkelsen, bijgestaan door Sébastien Loeb.

De klasse WRC2 Pro start rustig met amper drie deelnemers, zonder Belgen, maar we vinden wel Belgen in WRC2 ‘privé’: de Mevius-Wydaeghe in een Citroën C3 van het RNT, Munster-Louka in een Skoda Fabia van BMA en tot slot Renaud Jamoul als corijder van de Fransman Adrien Fourmaux in een Ford Fiesta.

Deelnemerslijst

WRC2: met Renaud Jamoul nog een Belg extra in de Monte Carlo