Stoffel Vandoorne heeft er net zijn tweede meeting van het ABB FIA Formula E opzitten en de rijder van HWA Racelab had in Marrakesh op een beter resultaat gehoopt. Vandoorne blijft echter zeer strijdvaardig en doet zijn verhaal aan de lezers van Autosportwereld.be

Foto’s: © Jens Mommens

Het was inderdaad geen ideaal weekend, al was het ritme van de vrije trainingen goed. Tijdens de kwalificaties konden we door een volledige shut down van de wagen geen chrono neerzetten en dat vertaalde zich in een plaats achteraan op de startgrid. Even belangrijk is echter dat je te weinig kan rijden en een team dat nieuw is in een serie heeft uiteraard rijtijd nodig. Wat volgde was chaos bij de start met auto’s die alle kanten uitgingen en een dichte rook voor de eerste bocht. Gary en ik zagen niet wat er gebeurde en hebben elkaar geraakt, met de opgave tot gevolg. Ook hier is het vooral ook weer nadelig dat we kilometers missen, want het potentieel is er zeker. Dat voelen we, de rijders, maar ook het team heeft die overtuiging.

Op basis van de sectortijden, was een plaats in de superpole (de top 6 van de kwalificaties), mogelijk geweest, misschien net wel, misschien net niet, maar dat geeft aan dat je qua snelheid en afstelling goed zit. We hebben op dit ogenblik nood aan testkilometers, om alles nog beter onder de knie te krijgen. Die kilometers vertalen zich dan in progressie en die progressie in goede resultaten tijdens de races. Wat betreft mijn overgang naar het ABB FIA Formula E ben ik zeer tevreden. Het is een kampioenschap dat veel potentieel heeft, blijft groeien en zoals je kon zien, heel veel spektakel biedt en de fans zijn zeer enthousiast.

Ook de ambiance rond het circuit is echt top, dat voel je zelfs als je aan het rijden bent. Ook het format, met alles op één dag is zeer aantrekkelijk, maar het betekent ook hard werken, want er is weinig tijd tussen de testsessies, kwalificaties en de race voor de rijders en de teams! Alhoewel ik uiteraard betere resultaten wil, is mijn kennismaking met het kampioenschap zeer goed meegevallen. Al zou ik zeker geen neen zeggen tegen een combinatie met andere races of een tweede kampioenschap. Maar nu gaat onze focus eerst uit naar Santiago in Chili waar we een clean weekend willen afwerken! Afspraak op 26 januari in Zuid-Amerika voor meer spektakel van het ABB FIA Formula E!”