Voor M2 Competiton was de openingswedstrijd van de 2019 Castrol Toyota Racing Series een voltreffer. Ze haalden met de 16-jarige Liam Lawson een dubbelzege op Highlands Motorsport Park in Nieuw-Zeeland en ook onze landgenoot Esteban Muth gaf zijn visitekaartje af!

Lawson, die zijn debuut in de serie maakte, pakte vanaf de tweede startplaats de leiding over in de openingsrace en verdween richting zege. Hij herhaalde dit succes nog eens op zondag met een nieuwe overwinning en een nieuw ronderecord op het circuit.

Onze landgenoot Esteban Muth maakte ook indruk bij zijn debuut. De 17-jarige Belg domineerde in race 2 maar hij ging te vroeg van start en incasseerde een bestraffing. Daardoor was “slechts” de vierde plaats zijn deel. Maar met een zesde en een elfde positie in de andere races bleef het zijn beste resultaat van het weekend.

Esteban Muth: “We reden een sterk weekend en ook al verloor ik de zege in de tweede race door een bestraffing, het toont toch dat we de snelheid hebben en dat stemt ons tevreden. Ik vond het redelijk lastig om in de voorafgaande tests het circuit te leren kennen en me aan te passen aan de TRS wagen. Die heeft heel wat meer vermogen en downforce dan de F4 wagens die ik tot nu toe reed. Ook de remmen zijn anders. Maar de rondetijden waren goed en ik was zeer tevreden dat ik me als vijfde kon kwalificeren en als zesde over de finish kwam op zaterdag. Vanop de pole van de omgekeerde grid kon ik de tweede race controleren op gebruikte banden. Het voelde allemaal redelijk comfortabel aan. Spijtig dat ik te vroeg weg was bij de start. Ik kreeg daar een tijdstraf voor en verloor plaatsen. Maar de race werd daarna stilgelegd in de eerste ronde en alles kon opnieuw vanaf nul beginnen. Maar de snelheid was er wel. Nu kijk ik erg uit naar het vervolg van het seizoen en ik ben er zeker van dat we op de circuits die nog zullen komen, we aan de kop kunnen rijden.

(foto: M2 competition)