Onze landgenoot Bertrand Baguette is een van de trouwe deelnemers aan het Japanse Super GT kampioenschap. Dit seizoen wisselt hij van team, wat zijn titelkansen zal verhogen.

Ondanks zijn zege vorig seizoen in de 1000 km van Suzuka, sukkelde onze landgenoot de afgelopen jaren met de Honda wagen van Nakajima Racing. De renstal zette slechts één bolide in en gebruikte de Dunlop banden, duidelijk niet de beste keuzes voor wie het kampioenschap wilde spelen.

Dit seizoen verhuist Bertand Baguette naar Keihin Real Racing, een top team bij Honda en deze keer met Bridgestone onder de wagen. Hij zal er team vormen met Koudai Tsukakoshi, oudgediende binnen het team want hij is er al sinds 2008 aan de slag.

Ook de andere Honda teams maakten hun rijdersbezettingen bekend. Het zijn Team Mugen (Daisuke Nakajima-Hideki Mutoh), Team Kunimitsu (Jenson Button-Naoki Yamamoto), Team Aguri (Tomoki Nojiri-Takuya Izawa) en uiteraard Team Nakajima (Tadasuke Makino-Narain Karthikeyan).

(foto: supergt.net)