In Dubai is exact op het middaguur onze tijd de traditionele 24-uursrace op gang geschoten. De eerste uren verliepen spannend en wat chaotisch, met diverse Code 60 en incidenten. Vooraan gaat de strijd tussen de diverse Audi R8 LMS en de GRT Grasser Lamborghini Huracan. De wagen van Fred Vervisch, de Car Collection Motorsport Audi voert iets na twee uur het veld aan. WRT is derde.

De strijd vooraan werd meteen beïnvloed door het dubbelen van de trage deelnemers en daar verloor de GRT Grasser Lamborghini, die van op de pole startte, zijn eerste plaats. Echter Christian Engelhart is na twee uur racen, tweede in het zog van de leiders. Vijf wagens hadden de leiding overigens al in handen, echter nog niet de WRT Audi van onder meer Dries Vanthoor. AC Motorsport (Boonen-Magnus) is voorlopig vierde in de TCE-klasse, de QSR Mercedes elfde in de GT4-klasse en VDS Racing Aventures derde in SPX. G&R Motorsport rijdt als voorlaatste, maar derde in de A3-klasse.