In Peru ging het vandaag van Arequipa naar Tacna, over meer dan 350 kilometer en het was de leider in de stand, Nasser al-Attiyah die zijn tweede dagzege behaalde. De Qatarees deed dat in zijn Belgische Overdrive Toyota Hilux nipt voor Stéphane Peterhansel. De Franse MINI-rijder volgt nu op 8min55 van de leider. Tom Colsoul werd, samen met Jakub Przygonski knap derde en rukt zo op naar de vierde stek in het klassement.

Wie winnaars zegt, zegt ook verliezers, en de verliezer van de dag was Bernhard ten Brinke (Toyota). Hij verloor meer dan twintig minuten met een mechanisch probleem en moest verder worden geholpen door Giniel de Villiers die gisteren al alle kansen op een goede klassement verloor. Achter de leiders is Nani Roma (MINI) nu derde, maar met amper anderhalve minuut bonus op teamgenoot Tom Colsoul. Yazeed Al Radjhi is ook al in een MINI vijfde. Sébastien Loeb gaat voorbij Cyril Despres en Ten Brinke is zesde, maar op 50 minuten van de leider. Bij de motoren won de Amerikaan Ricky Brabec (Honda) en hij is meteen de nieuwe leider.