Gisteren maakten we ons wat zorgen over de Iveco van Bouwens, De Leeuw en Boerboom. Vandaag, in de lus rond Amodjar in Mauritanië, sloegen ze keihard terug!

In de klassementsrit van 374 kilometer was de besttijd voor de Fransen David Gerard en Pascal Delacour op de Optimus buggy. Maar als tweede algemeen kwamen Bouwens-De Leeuw-Boerboom in de Belgische Iveco over de streep.

Ze kenden gisteren wat oponthoud en dat zorgde ervoor dat ze in het algemene klassement naar de 12de positie zakten, waar de Fransen Strugo en Borsotto in hun OPtimus nog steeds ruim aan de leiding staan. Esser-Lauwers-Cooninx op de MAN, vandaag 11de in de rit, handhaven zich op de 8ste positie.

Morgen gaat de rit van Amodjar naar Akjoujt over 519 kilometer, inclusief een nog onuitgegeven stuk parcours.

(foto: africarace.com)