Het seizoen 2019 zal er enigszins anders uitzien op de kalender met de toevoeging van een vijfde proef in de Benelux-competitie, maar de IAME Series Belgium verdwijnt.

Concreet zullen er vier verschillende circuits aangedaan worden met een opening (van 15 t.e.m. 17 maart) en een afsluiter (van 1 t.e.m. 3 november) op het circuit van de Karting des Fagnes in Mariembourg. Tussen deze twee afspraken zullen de Franse piste van Ostricourt (van 3 tot 5 mei), een nog te bevestigen circuit (eind juni) en Genk (van 16 tot 18 augustus) eveneens de IAME Series Benelux verwelkomen. We noteren alvast ook dat er voor het eerst officiële collectieve testen zullen worden georganiseerd op 23 en 24 februari.

Uitzonderlijke dotatie

Op het niveau van de dotatie zal de IAME Series Benelux 2019 zeer uitzonderlijk zijn, want de prijzen van de twee vroegere kampioenschappen zullen worden samengevoegd. De partners van IAME Belgium bieden eveneens invitaties aan voor de Internationale IAME Finale in Le Mans (toegekend na de 4de wedstrijd), een nieuwe IAME motor voor de kampioen uit iedere categorie, Arai helmen, aankoopbonnen van IAME en Speedwear, CZ kettingen,… Kortom, er is heel wat om hiervan de mooiste dotatie van Europa te maken!

Aanpassingen in de categorieën

  • In de Mini klasse (7-11 jaar), die een groot succes was in 2018, verandert er niets. De komst van de Tillotson carburator werd unaniem gewaardeerd en de motor, die sinds 2007 word gebruikt, garandeert een lage kost.
  • In de X30 Cadet klasse (10-13 jaar), wordt de inlaatbride verkleind van 26 naar 23mm, waardoor het vermogen wat lager wordt en de veiligheid van de jonge piloten verhoogt.
  • In de X30 Junior klasse (12-15 jaar) zullen de prestaties ook lichtjes ingebonden worden door een kleinere bride. Deze beslissing werd uniform genomen door alle IAME kampioenschappen ter wereld en zal eveneens toegepast worden in de internationale proeven.

 

(persbericht/ed.wb)

 

IAME België:
geen markt meer?

We zullen we de IAME Series Belgium niet meer organiseren”, zegt inrichter Thierry Lepinne. “Dit kampioenschap moest toegankelijker worden, zowel op de bepalingen als op financieel gebied. Maar blijkbaar is er geen markt meer voor deze competitie want het aantal deelnemers was zeer teleurstellend. Na een navraag bij onze deelnemers konden we concluderen dat het merendeel wou deelnemen aan een kampioenschap van een hoger niveau… Vandaar onze versterking van de Benelux-competitie met een bijkomende proef.